Must read

Must read: Systeemrisco nog niet geweken

Ditmaal zijn banken niet de risicofactor. Plus de euro heeft nog een ritje voor de boeg en angstgrafiek van de Noord-Koreaanse rakettencrisis.

ETF-aanbieders kunnen champagne alvast koud zetten
In het eerste halfjaar verkocht de Europese ETF-sector voor 50,2 miljard euro aan ETF's. Een nieuw recordjaar is in de maak. In geen enkele categorie werd een uitstroom gemeten.

Actief-passief, de tussenstand
Hoe staan de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) ervoor? 

Rendement IEX Fonds 40: +5,30% (YTD)
Rendement Index 20+: +3,31% (YTD)

Zoek de verschillen
De VS, Japan, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië zijn goed hersteld van de crisis. De landen van de Ring of Fire - Portugal, Italië en Griekenland - hebben nog een lange weg te gaan.

Angstgrafiek van Noord-Koreaanse rakettencrisis
Eén grafiek zegt soms meer dan duizend woorden:

Vooruit, nog één
Buitenlandse beleggers stappen massaal uit Zuid-Koreaanse aandelen.

Gevaar in financiële systeem nog niet geweken
Het financiële systeem staat er beter voor, maar de kust is nog niet veilig. En nee, dat risico komt ditmaal niet van de banken, zo schrijft Bloomberg.

Euro heeft nog een ritje te gaan
De euro is nog steeds ondergewaardeerd ten opzichte van de dollar, meent Jeroen Blokland. Volgens de Big Mac-index zelfs met 14%.

Vier deprimerende grafieken tonen aan: herstel VS is relatief
De VS lijkt redelijk op te krabbelen van de crisis van 2009. Maar als we uitzoomen naar de periode vanaf de Great Recession blijkt het groeipad relatief. 

Is obligatiebelegger de weg kwijt?
De rente op Europese high yield obligaties is nu gelijk aan de rente op tienjarige Treasuries. Zijn beleggers gek geworden? Mwah, dat valt mee, vindt Jeroen Blokland.

Doek lijkt te vallen voor Nasdaq-acrobaat
Het Chinese aandeel Wins Finance Holdings lijkt dan toch zijn notering aan de Nasdaq kwijt te raken. Het aandeel staat bekend om zijn opmerkelijke koerssprongen: sinds het beursdebuut in 2015 spoot de koers vorig jaar omhoog met een duizelingwekkende 4.500%, om vervolgens weer even hard terug te vallen. Onlangs piekte de koers opnieuw. Gebrek aan liquiditeit dreigt het aandeel nu de das om te doen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Emerging Markets