Must read

Must read: Onderschat inflatierisico niet

Dat wordt echt een issue op de obligatiemarkt. Plus Buffett heeft 100 miljard dollar cash en waarom stijgen aandelen VS maar door?

Actief-passief, de tussenstand
Hoe staan de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) ervoor? 

Rendement IEX Fonds 40: +4,55% (YTD)
Rendement Index 20+: +2,25% (YTD)

Belegger gaat niet meer met beursvakantie
Uit de peiling van BinckBank blijkt dat bijna 90% van de particuliere beleggers het begrip Sell in May and go away weliswaar kent, maar slechts een minderheid zegt zich hier ook aan te houden. De vraag of men in de zomermaanden minder actief is op de beurs wordt door slechts een kwart positief beantwoord. Ruim 70% handelt evenveel als in de rest van het jaar en een paar procent zelfs meer.

Beleggers blijven hetzelfde
Jeremy Grantham legt uit waarom aandelen zo duur zijn.

Buffett zit op berg cash

Balans in China

Onderschat inflatierisico niet

Want dat is echt een maker of kraker op de obligatiemarkt.

Wall of worry

Vijf recordredenen

Groei vakantiehuizen
De groei op de markt voor recreatiewoningen in Nederland zet stevig door, zo blijkt uit onderzoek van Bureau Stedelijke Planning in opdracht van makelaarsvereniging NVM.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Emerging Markets