Must read

Must read: Tien jaar digitale revolutie

Plus: Prima 2017 voor pensioenfondsen, pas op voor inflatie, FED in pauzestand, ECB niet, rare cryptomunten en méér.

Moeillijk te geloven
Tien jaar geleden was er geen Instagram, Airbnb, Spotify en nog zeven andere populaire producten

Pensioenfondsen beter maar nog niet gezond
DFT: De pensioenfondsen hebben een behoorlijk eerste half jaar achter de rug. Met dank aan de stijging van de rente en de oplopende koersen van aandelen, zijn bij de fondsen de dekkingsgraden over een breed front gestegen.

Hoed u voor inflatie!
De richting van de markt zal volgens Valentijn van Nieuwenhuijzen, de kersverse CIO van NN IP, voor de rest van dit jaar bepaald worden door inflatie. "Met de groei zit het wel goed. De vraag is wanneer de inflatie gaat oppikken."

Fed gaat in de pauzestand
Als de inflatie niet aantrekt, zal de Fed de rente niet verder verhogen, schrijft Business Insider in tekst en tal van grafieken.

Maar de ECB koopt door, ondanks obligatieschaarte
VEB: "Het opkoopprogramma van de ECB begint te knellen door een tekort aan schuldpapier. Dit heeft de speculatie dat het einde van het programma dit najaar zal worden aangekondigd extra gevoed. Maar als het bestuur het wil heeft de ECB altijd ruimte om de regels op te rekken en door te gaan."

De Amerikaanse belegger heeft er (nog altijd) zin in

Digitalisering dwingt banken en verzekeraars tot verandering
Banken.nl: Financiële instellingen sturen steeds meer op digitaal klantcontact. Hoe gaat zich dat de komende jaren ontwikkelen? Alexander Baas (COO de Volksbank), Stépan Breedveld (CEO Ordina) en Paul van der Waaij (Partner EY) gingen onlangs met elkaar in gesprek over het onderwerp.

Cryptomunten steeds minder serieus te nemen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Beleggen in 2018