Must read

Must Read: het nieuwe grootste risico

Staartrisico's, bitcoin, chaos in het Witte huis en ESG als nieuwe standaard. Plus: waar komt die lage volatiliteit toch vandaan?

Het nieuwe grootste risico
Wat is het grootste risico voor de markten? Volgens een onderzoek van Bank of America Merrill Lynch onder fondsmanagers staan Chinese schulden nu met stip op één. Overigens is de algehele bezorgdheid aan het afnemen. De neiging tot hedgen van aandelenposities daalde 15 procent sinds vorige maand.

China-stressindex loopt op

Nóg een klein staartrisico
De factor Trump blijft ook voor de nodige onzekerheid zorgen, zeker nu hij wordt beschuldigd van obstruction of justice. Politico beschrijft de volslagen chaos in het Witte Huis.  

Alles over bitcoin
Of je er iets mee doet of niet, de populariteit van bitcoin onder beleggers is groeiende. Voor wie er over mee wil kunnen praten: All About Bitcoin.

Waar komt die lage volatiliteit toch vandaan?
It's all about the gamma

ESG is het nieuwe normaal
"At some point in the future, what we call ESG investing today, will simply be called ‘investing'"

Actief-passief, de tussenstand
Hoe staan de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) ervoor? 

Rendement IEX Fonds 40: +7,48% (YTD)
Rendement Index 20+: +5,39% (YTD)

Kleine deugniet

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Emerging Markets