Must read

Must read: Aandelenbubbelbuzz

En verder: Beurzen zijn verdeeld, het is centrale bankenweek, sexy indexfondsen en leve lege zakken.

Bubbelbuzz
Met hoge aandelenwaarderingen als een bijna permanent gegeven is het woord bubbel nooit ver weg. Ditmaal waarschuwt hedgefondsmanager David Einhorn na de recente pieken: deze bubbel staat op knappen.

Niet op een lijn
De grootste aandelenmarkten in de wereld zijn ernstig verdeeld. Zo'n richtingenstrijd zagen we het voor het laatst in 2008.

Kieswijzer
De keuze voor de beste ETF draait niet altijd om de laagste kosten. Het zo goed mogelijk repliceren van de index is minstens zo belangrijk.  

Onder centrale bankiers
De ECB vergadert vandaag over het monetaire beleid. KBC fileert de agendapunten.

Drukke week
Het is sowieso een drukke week voor centrale bankiers.

Sexy indexfondsen
Het is een feit. Indexfondsen zijn sexy. 

Big in China
Nederlandse vermogensbeheerders kunnen geen potten breken in China, waar JP Morgan onder de buitenlanders nu de meeste indruk maakt. 

De taal van geld
Als geld met geld praat… Britse vermogensbeheerders zetten zakenbanken onder druk om het excessieve beloningsbeleid aan te passen.

Populair populisme
De Wereldbank legt het nog een keer uit in vier klinkende grafieken: waarom populisme het wereldwijd zo goed doet.

Goed bestuurd?
Japanse bedrijven zouden aan hun corporate governance werken en de aandeelhouder blij maken. ESG-databureau Sustainalytics ging op onderzoek uit.

Lege zakken
Een weet-niet-zo-goed-wat-we-ermee-aanmoeten-maar-toch-interessant grafiek van Bloomberg: een op de drie Europeanen ziet een leven zonder cash prima zitten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen