Must read

Must read: Stormwaarschuwing

En: Nederlandse financials hebben lek boven, Zuid-Afrika niet, bedrijven investeren uit eigen zak, nieuw eurobiljet en meer.

Nederlandse financials hebben lek (bijna) boven
DNB: Het IMF is positief over de Nederlandse financiële sector. "Het Nederlandse financiële stelsel is schokbestendig en het toezicht op de financiële instellingen is na de crisis versterkt."

Marktomslag nadert
Nick Clay, fondsbeheerder bij Newton: "Dit jaar kan wel eens het spiegelbeeld worden van het vorige. De eerste helft van dit jaar blijven de prestaties van defensieve aandelen en staatsobligaties beduidend achter bij cyclische assets. Maar op een bepaald moment slaat et om en keert in de tweede helft van dit jaar het risicomijdende gedrag bij beleggers terug. Dan gaan defensieve assets het beter doen en komt er een correctie in cyclische sectoren."

VIX staat te laag
De windstille financiële markten geven beleggers een gevoel van schijnveiligheid. “De VIX zou op 20 moeten staan," zegt James Butterfill, hoofd Research & Investment Strategy bij ETF Securities.

Geen krediet nodig
Europese bedrijven blijken rijk genoeg om investeringen uit eigen zak te betalen.

Randprobleem
KBC met een sterke en verhelderende analyse over de steeds slechtere stand van zaken van Zuid-Afrika. Advies: niet instappen!

Schuld wereld rijst de pan uit
Het zijn ditmaal vooral de opkomende landen die het geld laten rollen, aldus Marketwatch.

Er is weer geld voor groenprojecten

Inflatierecord?
Het gaat natuurlijk om de kerninflatie (blauwe lijn) en die beweegt constant.

Schandalig!

We hebben een nieuw 50 eurobiljet

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?