Fondsportret
Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit

Lipper Fund Awards: Fondspaspoort Kempen Global Small-cap Fund

Kempen Global Small-cap Fund belegt wereldwijd in aandelen van kleine beursgenoteerde bedrijven. Het management is in handen van Maarten Vankan, Jan Willem Berghuis, Chris Kaashoek en Luuk Jagtenberg.

paspoort
LU1078127419

Kempen (Lux) Global Small-cap Fund

Fondsmanager: Kempen Capital Management N.V. Startdatum: 8 juli 2014 Fondsomvang: 307 miljoen euro Fondsvaluta: euro TER: Ongoing charges figure: 1% Benchmark: MSCI World Small Cap Index 1-jaars performance - fonds: 5,2% 1-jaars performance - benchmark: 1,7% 3-jaars performance - fonds: 10,4% 3-jaars performance - benchmark: 6,5%
Fund Award
Equity Global
Small
Mid Cap
Kempen (Lux)
Global Small
Cap Fund

Vier vragen aan Maarten Vankan, senior portfoliomanager.

Gefeliciteerd! Met welke bijzondere eigenschappen hebben jullie deze Lipper Award in de wacht gesleept?

“Onze bottom-up investeringsfilosofie is gebaseerd op waarde op de lange termijn. Wij denken dat de aandelenmarkt over het algemeen teveel focust op de korte termijn. Waarderingen, vooral die van smallcaps, reflecteren vaak niet de intrinsieke waarde van een bedrijf. Als betrokken langetermijninvesteerders, focussen we in de eerste plaats op de fundamentals van de onderneming waarin we beleggen. Onze diepgaande analyses in combinatie met onze lange horizon bieden ons de mogelijkheid om te profiteren van prijsinefficiënties in de markt. Contrair denken schuwen we daarbij niet.”

Wat is jullie visie op de rest van 2018?

“Net als voorgaande jaren zien we aantrekkelijke bottom up-kansen in onze beleggingscategorie. Vooral in het Verenigd Koninkrijk zien we momenteel  mooie mogelijkheden voor geduldige langetermijnbeleggers.”

En hoe kijken jullie tegen de komende jaren aan?

“Als investeerders die de lange termijn voor ogen hebben, zien we onszelf als actieve eigenaren van de bedrijven. Wij geloven dat diepgaande kennis over de ondernemingen en de sectoren een vereiste is. Het zorgt voor goede discussies met het management en we maken er betere keuzes door. En dat heeft een positief effect op het rendement en het risicoprofiel.”

Welk onderdeel van jullie strategie is in deze markt vooral interessant ten opzichte van concurrenten?

“Wij filteren ons universum op kwaliteit en waarde en we denken dat we daar uniek in zijn in de wereldwijde smallcap-industrie. Waardeaandelen presteerden in het afgelopen decennium aanzienlijk slechter dan groeiaandelen. Een stijgende renteomgeving kan ertoe leiden dat dit verandert.”

Alles over Lipper Fund Awards 2018

De impact van het coronavirus