Fondsportret
Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit

Lipper Fund Awards: Fondspaspoort ABN AMRO Loomis US Equities

ABN AMRO Loomis US Equities is een geconcentreerd fonds dat belegt in hoogwaardige US allcaps met een sterk duurzaam en winstgevend groeipotentieel.

paspoort
LU0979881025

ABN AMRO Loomis US Equities A-EUR

Fondsmanager: ABN AMRO Investment Solutions Startdatum: 5 december 2013 Fondsomvang: 113 miljoen euro (per 31-12-2017) Fondsvaluta: euro TER: 1,69% (lopende kosten gebaseerd op 2017) Benchmark: MSCI USA TR Net 1-jaars performance - fonds: 17,05% (per 31-12-2017) 1-jaars performance - benchmark: 6,45% (per 31-12-2017) 3-jaars performance - fonds: 16,13% (jaarlijks, per 31-12-2017) 3-jaars performance - benchmark: 10,89% (jaarlijks, per 31-12-2017)
Fund Award
Equity US
ABN AMRO
Loomis US
Equities

Drie vragen aan het Investment Solutions team.

Gefeliciteerd! Wat maakt dit fonds echt anders dan de rest, ofwel: wat is jullie geheim?

“Het beheer van het fonds is in handen van Loomis, Sayles & Company (‘Loomis’). Dit is een actieve beheerder met een langetermijn-, private equity-achtige benadering. Het trackrecord van het fonds toont een sterke up-market en lage down-market capture, evenals solide voor risico gecorrigeerde rendementen. De hoge active share en de lage omloopsnelheid van de portefeuille vergroten de kans op betere rendementen dan de benchmark.”

Waar ziet u de belangrijkste kansen en risico’s het aankomende jaar?

“Het gaat duidelijk goed met de wereldeconomie en met bedrijfswinsten. Zo zijn economische groeiverwachtingen naar boven bijgesteld en stond het cijferseizoen in het teken van de goede vooruitzichten voor 2018. Daar bovenop is zowel het producenten- als consumentenvertrouwen hoog. Hoewel centrale banken stappen ondernemen om te stoppen met het ruime monetaire beleid, vormt dat nog geen belemmering voor risicovolle beleggingscategorieën zoals aandelen en bedrijfsobligaties. We kunnen echter wel volatiliteit verwachten door risico’s als inflatie, een dreigende handelsoorlog en geopolitieke spanningen, zoals tussen het Westen en Rusland. Maar vooralsnog zien wij deze zaken niet escaleren en bieden tijdelijke dips mogelijkheden om liquide middelen in te zetten.”

Welke langetermijntrends zijn belangrijk voor uw fonds?

“Het precies timen van de markt is eigenlijk onmogelijk. Daarom moet een belegger met een lange tijdshorizon zich vasthouden aan het langetermijnaandelenrendement van ongeveer 6%. Dankzij de recente goede jaren hebben we wat vet op de botten gekregen en kunnen we de verliesgevende jaren, die ook altijd komen, compenseren. Vooralsnog zitten we echter nog in de opgaande fase van de cyclus. Doordat we zien dat bedrijven weer investeren, zijn wij van mening dat de top nog niet bereikt is. Doordat het beter gaat met de consument, zien we ook herstel aan de vraagzijde van de economie. De combinatie van bedrijfsinvesteringen en toenemende vraag, zorgen ervoor dat na vele magere jaren eindelijk de productiviteit weer kan gaan toenemen. Dat is positief voor de economie en kan de groeifase van de cyclus verlengen. En dat is uiteraard goed nieuws voor financiële markten.”

 

Alles over de Lipper Fund Awards 2018

De impact van het coronavirus