Disruptie bedreigt passief in Azië

Door technologische disruptie kan indexbeleggen in Aziatische aandelen onder grote druk komen te staan. Bijna 50% van de MSCI AC Asia ex Japan index is blootgesteld aan sectoren, die serieus bedreigd worden door grote technologische veranderingen, zegt het hoofd Aziatische aandelen van Schroders, Lee King Fuei, tegen CityWire.

“Een ETF-belegger koopt de winnaars van gisteren en niet per se de aandelen die het morgen goed zullen doen,” aldus Fuei, die wijst op de grote weging in 1899 van spoorwegen in de destijds grootste index, de US index.

In 1950 was die weging door de opkomst van auto’s en elektriciteit gedaald van 63% naar 4,2%, tegen 0,2% in het jaar 2000. Informatietechnologie daarentegen maakte geen deel uit van de index in 1899 of 1905 maar beslaat nu bijna een kwart van de index.

Lees ook: Alpha uit disruptie

Volgens Fuei worden de in Azië de sectoren vastgoed, basismaterialen en nutsbedrijven structureel bedreigd door technologische disruptie. Beleggers kunnen zich daarom beter kunnen richten op het deel van de MSCI AC Asia ex Japan index, dat betere vooruitzichten heeft, zoals de gezondheids-, industrie-, IT- en consumentensector.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Arnott vreest smart bèta-bubbel

17-feb-17 10:45 - IEXProfs Redactie

De populariteit van smart bèta-producten zorgt ervoor dat aandelen overgewaardeerd zijn. Arnott komt nu met een tool om dat te checken.

Europese ETF op recordniveau

17-feb-17 10:15 - IEXProfs Redactie

Voor het eerst in de Europese ETF-geschiedenis is er een ETF met meer dan 20 miljard dollar onder beheer.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord