Must read: Lekker stockpicken

Trump terecht boos
Maar handelsbeperkingen zijn niet de oplossing."Duitsland en ook Nederland moeten snel eens diep in de spiegel kijken en het roer omgooien. Willen we de wereld te vriend houden, zijn stevige loonstijgingen noodzakelijk." Sterk verhaal.

De ruimte als vuilnisberg
Het is niet te geloven. Voordat de ruimte-economie echt op gang is gekomen, hebben we er al een puinhoop van gemaakt. De zooi rond de aarde maakt bijvoorbeeld ruimtereizen tot een hachelijke zaak.

Stockpickersmarkt
2017 wordt het jaar van de actieve beleggers, bericht Business Insider. Eindelijk!

Help! De robots komen eraan
Volgens Bloomberg gaat de robotisering van onze economie voor een grotere verandering zorgen dan tot nu toe wordt gedacht.

Hoe word je miljardair?
Prachtige wereldkaart van How Much die toont waar de huidige generatie miljardiars hun geld vandaan hebben. Dat hangt er dus helemaal vanaf waar je woont. In Rusland zijn politieke connecties belangrijk, in de VS is een baantje in de financiële sector lucratief en in Duitsland wil een rijke pa helpen. Hier is de kaart.

Spotgoedkope Russische aandelen
Volgens Bloomberg zijn Russische aandelen met een dividendrendement van meer dan 5% nu wel heel erg goedkoop.

De Fransen zullen het wel weten
De Franse presidentsverkiezingen naderen. Franse beleggers hebben een betere hoop op een gunstige EU-uitslag dan hun collega's in de rest van de wereld. Dat is toch een positief signaal.

Armeluisgoud gaat vliegen
Waarom zilver het dit jaar beter gaat doen dan goud. Bloomberg heeft het verhaal.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Amerikaanse aandelen superduur

28-mrt-17 10:00 - IEXProfs Redactie

De waardering van de Amerikaanse aandelenmarkt is, op twee keer na, nog nooit eerder in de geschiedenis zo hoog geweest.

Brokers zijn slecht in advies geven

28-mrt-17 09:00 - IEXProfs Redactie

Amerikaanse beleggers die zich bij hun fondskeuze laten adviseren door een effectenhuis presteren matig.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Opinie Meer

Amerikaanse aandelen superduur

10:00 - IEXProfs Redactie

De waardering van de Amerikaanse aandelenmarkt is, op twee keer na, nog nooit eerder in de geschiedenis zo hoog geweest.

Beurs vandaag Meer

Rollercoaster Ordina

11:55 - Arend Jan Kamp

Slechtste aandeel Damrak 2017. Vorig jaar ritje +152% gevolgd door -44%. Slechts één constante bij Ordina en daar zit...