Rentestijging raakt NN IP

Door tegenvallende obligatierendementen is het totaal beheerde vermogen van NN Investment Partners (NN IP) gedaald in het laatste kwartaal van afgelopen jaar naar 195 miljard euro, tegen 199 miljard euro een kwartaal eerder. Ten opzichte van de start van het jaar is het beheerde vermogen wel met vijf miljard euro toegenomen.

De belangrijkste reden is een negatieve marktperformance, inclusief valuta-effecten van zes miljard euro. De netto-instroom is wel positief uitgekomen in het vierde kwartaal op een miljard euro.

De stijgende rente heeft de Haagse vermogensbeheerder parten gespeeld. Bijna 150 miljard euro van het totaal beheerde vermogen betreft vastrentende waarden, multi-asset is goed voor 20 miljard euro en 25 miljard euro betreft aandelen.

NN IP slaagde er in het laatste kwartaal van het jaar in om twee fiduciaire contracten binnen te slepen voor Nederlandse pensioenfondsen, goed voor een totaalbedrag van 4,8 miljard euro. Ook het algemeen pensioenfonds van NN Group, De Nationale APF, heeft de eerste klant verwelkomd.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Satish Bapat nieuwe CEO NN IP

16-feb-17 10:00 - IEXProfs Redactie

Satish Bapat volgt Stan Beckers op 1 april op als ceo bij NN Investment Partners (NN IP).

Hester Borrie naar NN IP

16-feb-17 08:12 - IEXProfs Redactie

Hester Borrie wordt head of client group international bij NN Investment Partners.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Instroom Pimcofondsen versnelt

15:45 - IEXProfs Redactie

In januari stroomde er vijf miljard dollar aan geld van derden binnen bij Pimco. Bijna net zoveel als in het vierde k...