Rentestijging raakt NN IP

Door tegenvallende obligatierendementen is het totaal beheerde vermogen van NN Investment Partners (NN IP) gedaald in het laatste kwartaal van afgelopen jaar naar 195 miljard euro, tegen 199 miljard euro een kwartaal eerder. Ten opzichte van de start van het jaar is het beheerde vermogen wel met vijf miljard euro toegenomen.

De belangrijkste reden is een negatieve marktperformance, inclusief valuta-effecten van zes miljard euro. De netto-instroom is wel positief uitgekomen in het vierde kwartaal op een miljard euro.

De stijgende rente heeft de Haagse vermogensbeheerder parten gespeeld. Bijna 150 miljard euro van het totaal beheerde vermogen betreft vastrentende waarden, multi-asset is goed voor 20 miljard euro en 25 miljard euro betreft aandelen.

NN IP slaagde er in het laatste kwartaal van het jaar in om twee fiduciaire contracten binnen te slepen voor Nederlandse pensioenfondsen, goed voor een totaalbedrag van 4,8 miljard euro. Ook het algemeen pensioenfonds van NN Group, De Nationale APF, heeft de eerste klant verwelkomd.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Actief beheer obligaties beter

28-mrt-17 08:00 - IEXProfs Redactie

De centrale banken van Japan, Europa en de VS hebben de markt voor obligaties zo verstoord dat indexbeleggen gevaarlijk is.

Indexverandering helpt actief

21-mrt-17 08:55 - IEXProfs Redactie

Actieve obligatiebeleggers, zoals Pimco, kunnen de komende weken flink profiteren van een indexverandering.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Must read: Italië grootste risico

10:50 - IEXProfs Redactie

Vergeet Trump, Italie is gevaarlijker voor beleggers, softwareleranciers financials onder AFM-toezicht en zelfsturend...