Must Read: Oppassen geblazen

Actief versus passief
Iedere dag in Must Read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. 

AFM blij
De Felder Report breekt een lans voor uurtje-factuurtje in de wereld van financieel advies. Okay, dit is Amerika, maar het is ook de lijn die de AFM min of meer uitstippelde.


Aliblabla

Er wordt veel gesproken over de IPO van Alibaba. Maar WSJ's Jason Zweig zegt dat je beter twee keer kunt nadenken voordat je je bij de 40 rovers aansluit. Of drie keer, desnoods. Dat wordt een wilde rit namelijk.

Bedrijven vreten zichzelf op
Steeds meer analisten wijzen de aandeleninkoopprogramma's van bedrijven aan als de motor achter de beursrally die maar door en door blijft gaan. Wie kochten zich suf aan eigen aandelen?

Kijk eens verder dan de gewone ETF
De waarderingen van aandelen lopen gestaag op en dat maakt het kopen van een recht toe recht aan-ETF minder goochem. Het is beter in 'quality ETF's'  te stappen. Die worden samengesteld op basis van fundamentele waarden, niet de koers of marktkapitalisatie. 

"Dag 2/20, tot ziens!"

Waarom er altijd een Hele Grote Crash aankomt
Het zit in ons. Zeker in ons journalisten, met klikverslaving. Beste remedie is elk doemscenario volstrekt negeren.

Slechte rendementen verklaard
Als beleggers een slecht rendement halen, is het makkelijk de underperformende fondsen de zwarte piet toe te schuiven de schuld te geven. Maar vaak halen beleggers zelf een veel slechter rendement met die fondsen, dan die fondsen zelf. Dat heeft te maken met beleggen in aandelen die net uit de gratie zijn (of instappen als ze bijna weer uit de gratie zijn). Rick Ferri legt het nog een keer haarfijn uit. 

Hij dus

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Instroom Pimcofondsen versnelt

21-feb-17 15:45 - IEXProfs Redactie

In januari stroomde er vijf miljard dollar aan geld van derden binnen bij Pimco. Bijna net zoveel als in het vierde kwartaal bij elkaar.

Franse beleggers kopen puts

21-feb-17 14:15 - IEXProfs Redactie

Nu de CAC40 bijna op het hoogste punt sinds 2015 staat en Marine Le Pen terrein wint, kopen meer Franse beleggers putopties.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Instroom Pimcofondsen versnelt

15:45 - IEXProfs Redactie

In januari stroomde er vijf miljard dollar aan geld van derden binnen bij Pimco. Bijna net zoveel als in het vierde k...

Beurs vandaag Meer

Slotcall: Verse toppen

18:00 - Nick Bakker

AEX +0,6% en rondje langs Gemalto, Shell, ASML, Wolters, ABN Amro, ING, GrandVision, Arcadis, AF-KLM, BAM, AMG en meer