Wim Henk Steenpoorte naar APG

APG Groep (APG) maakt vandaag bekend dat Wim Henk Steenpoorte per 1 maart 2017 wordt aangesteld als COO ad interim. Steenpoorte zal als waarnemer de belangrijkste taken van Mark Boerekamp op zich nemen onder eindverantwoordelijkheid van bestuursvoorzitter Gerard van Olphen.

Steenpoorte heeft ruime ervaring als bestuurder in de financiële en verzekeringswereld. Van 2015 tot 2017 werkte hij als onafhankelijk managementadviseur en toezichthouder. Tussen 2001 en 2015 vervulde hij diverse management- en bestuursfuncties bij SNS en VIVAT, waarvan de laatste vier jaar als lid van de raad van bestuur (CTO en CEO Verzekeraar).

Wim Henk Steenpoorte studeerde bedrijfskunde en behaalde later een Master Informatiemanagement aan de Universiteit van Amsterdam.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Claudia Kruse in EU-adviesraad

28-dec-16 09:15 - IEXProfs Redactie

APG-bestuurder Kruse gaat zich in Europa met het thema duurzaam beleggen en bankieren bezighouden.

Nieuwe risico’s van pensioenfondsen

03-nov-16 15:49 - Joost Ramaer

Grootste risico voor pensioenfondsen is het gebrek aan liquiditeit in renteswaps, aldus CIO Eduard van Gelderen van APG.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Jobs & Transfers Meer

Het rommelt bij Skagen

27 mrt - IEXProfs Redactie

Twee belangrijke fondsbeheerders vertrekken bij Skagen. Het sluit een jaar af met veel wijzigingen binnen Skagen.

Nieuws Meer

Must read: Italië grootste risico

10:50 - IEXProfs Redactie

Vergeet Trump, Italie is gevaarlijker voor beleggers, softwareleranciers financials onder AFM-toezicht en zelfsturend...