Kees Vendrik hoofdeconoom Triodos

Kees Vendrik begint in april als hoofdeconoom bij Triodos Bank. De huidige vice-voorzitter van de Algemene Rekenkamer en voormalig Kamerlid van GroenLinks gaat zich bezighouden met onderzoek naar financiële, sociale en politieke vraagstukken.

Vendrik houdt zich ruim drie decennia bezig met economie en politiek. Hij was tussen 1998 en 2010 financieel woordvoerder van GroenLinks. Bij zijn afscheid van de Tweede Kamer noemde Gerrit Zalm hem ‘de beste minister van Financiën die Nederland nooit heeft gehad.’

De voor Triodos nieuwe functie van hoofdeconoom is in het leven geroepen om de inzichten in de sociale en economische context waarin de bank opereert te verdiepen. Vendrik moet de dialoog stimuleren met wetenschappers en politici in Nederland en het buitenland over geld en duurzaamheid. Ook wordt hij sparringpartner van de raad van bestuur.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

NN IP breidt ESG-team uit

22-feb-17 11:03 - IEXProfs Redactie

Adrie Heinsbroek wordt hoofd van het verantwoord beleggen-team van NN IP dat nog twee nieuwe leden verwelkomt.

Roel Welsing vertrokken bij Triodos

21-feb-17 08:15 - IEXProfs Redactie

Hoofd Marketing Roel Welsing heeft recent Triodos Bank verlaten. Wat hij gaat doen is nog niet bekend.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Jobs & Transfers Meer

Ernst Berger hoofd M&A bij NIBC

24 feb - IEXProfs Redactie

Ernst Berger, die sinds 2005 voor NIBC Bank werkt, is benoemd tot Head of M&A en Debt & Equity Advisory bij de bank.

Nieuws Meer

Speculeren over brief van Buffett

24 feb - IEXProfs Redactie

Dit weekend publiceert miljardair Warren Buffett zijn jaarlijkse aandeelhoudersbrief. Het gonst van geruchten over de...