Kees Vendrik hoofdeconoom Triodos

Kees Vendrik begint in april als hoofdeconoom bij Triodos Bank. De huidige vice-voorzitter van de Algemene Rekenkamer en voormalig Kamerlid van GroenLinks gaat zich bezighouden met onderzoek naar financiële, sociale en politieke vraagstukken.

Vendrik houdt zich ruim drie decennia bezig met economie en politiek. Hij was tussen 1998 en 2010 financieel woordvoerder van GroenLinks. Bij zijn afscheid van de Tweede Kamer noemde Gerrit Zalm hem ‘de beste minister van Financiën die Nederland nooit heeft gehad.’

De voor Triodos nieuwe functie van hoofdeconoom is in het leven geroepen om de inzichten in de sociale en economische context waarin de bank opereert te verdiepen. Vendrik moet de dialoog stimuleren met wetenschappers en politici in Nederland en het buitenland over geld en duurzaamheid. Ook wordt hij sparringpartner van de raad van bestuur.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Van Lanschot beheert duurzaam

17-jan-17 10:26 - Jorge Groen

Van Lanschot biedt sinds deze maand duurzaam vermogensbeheer aan voor klanten met een half miljoen euro of meer te beleggen.

Duurzaam volgens ABP en Triodos

17-jan-17 08:15 - IEXProfs Redactie

Hoe duurzaam belegt mijn pensioenfonds, het ABP? Nou, weinig eigenlijk. Triodos belegt veel duurzamer, maar blijft ook praktisch.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Jobs & Transfers Meer

David Older hoofd aandelen Carmignac

17 jan - IEXProfs Redactie

David Older is benoemd tot hoofd aandelen bij Carmignac en Christophe Peronin is gepromoveerd tot adjunct-algemeen di...

Nieuws Meer

Fondsmanager omhelst eurozone weer

18 jan - IEXProfs Redactie

Fondsmanagers hebben bij de start van het jaar eurozone-aandelen verkozen boven die van het Verenigd Koninkrijk.