Kees Vendrik hoofdeconoom Triodos

Kees Vendrik begint in april als hoofdeconoom bij Triodos Bank. De huidige vice-voorzitter van de Algemene Rekenkamer en voormalig Kamerlid van GroenLinks gaat zich bezighouden met onderzoek naar financiële, sociale en politieke vraagstukken.

Vendrik houdt zich ruim drie decennia bezig met economie en politiek. Hij was tussen 1998 en 2010 financieel woordvoerder van GroenLinks. Bij zijn afscheid van de Tweede Kamer noemde Gerrit Zalm hem ‘de beste minister van Financiën die Nederland nooit heeft gehad.’

De voor Triodos nieuwe functie van hoofdeconoom is in het leven geroepen om de inzichten in de sociale en economische context waarin de bank opereert te verdiepen. Vendrik moet de dialoog stimuleren met wetenschappers en politici in Nederland en het buitenland over geld en duurzaamheid. Ook wordt hij sparringpartner van de raad van bestuur.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

De Vries van KCM naar Triodos

23-mrt-17 09:57 - IEXProfs Redactie

William de Vries is sinds drie maanden in dienst van Triodos Investment Management als fondsmanager SRI beleggingsfondsen.

Duurzame transitie is enorme kans

23-mrt-17 08:40 - Jorge Groen

“De duurzame transitie is een ongelooflijke kans voor iedereen die kapitaal alloceert.” Was gesproken Al Gore.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Jobs & Transfers Meer

Het rommelt bij Skagen

10:20 - IEXProfs Redactie

Twee belangrijke fondsbeheerders vertrekken bij Skagen. Het sluit een jaar af met veel wijzigingen binnen Skagen.

Nieuws Meer

Het rommelt bij Skagen

10:20 - IEXProfs Redactie

Twee belangrijke fondsbeheerders vertrekken bij Skagen. Het sluit een jaar af met veel wijzigingen binnen Skagen.