Juist nu niet uit Amerikaanse aandelen stappen De terughoudendheid onder beleggers ten aanzien van Amerikaanse aandelen neemt toe. Onzekerheid over het rentebeleid en economische vooruitzichten leidt tot een vlucht richting cash en buitenlandse markten. Maar volgens CIO Saira Malik van vermogensbeheerder Nuveen is het onverstandig om op het dieptepunt van de onzekerheid uit de markt terug te stappen. 25 maart 2025 13:00 • Door IEXProfs Redactie Malik wijst erop dat Amerikaanse aandelen in ruim driekwart van de jaren tussen 1937 en 2024 positieve rendementen boekten, met een gemiddeld jaarresultaat van bijna 20%. “De verleiding is groot om bij onrust de markt te verlaten, maar wie aan de kant blijft staan, loopt het risico om juist die dagen met het sterkste koersherstel te missen. Dat kan een flinke hap uit het totale rendement over meerdere jaren betekenen.” Saira MalikMalik erkent dat het huidige sentiment onder institutionele beleggers ronduit somber is. Amerikaanse aandelen zijn momenteel 23% onderwogen in portefeuilles van fondsbeheerders — het laagste niveau in bijna twee jaar. Toch is de oplossing volgens haar niet om aan de zijlijn te gaan staan, maar om selectiever te alloceren. "Dividendaandelen en beursgenoteerde infrastructuurbedrijven bieden aantrekkelijke bescherming tegen inflatie en economische tegenwind" Zo bieden dividendaandelen en beursgenoteerde infrastructuurbedrijven aantrekkelijke bescherming tegen inflatie en economische tegenwind. “Deze bedrijven beschikken over robuuste balansen, voorspelbare kasstromen en leveren essentiële diensten, zoals energie of transport. Daardoor kunnen ze hun prijzen regelmatig verhogen zonder dat de vraag daar wezenlijk onder lijdt,” aldus Malik. “Dat maakt ze bijzonder geschikt voor beleggers die rust zoeken zonder rendement op te offeren.” Bank of America says don’t count out U.S. stocks just yet. HSBC downgraded them for second time in a month. https://t.co/k1o30QNWJ8 — MarketWatch (@MarketWatch) March 25, 2025 De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Impactbeleggen 16 apr Impactbeleggen is wél in het belang van pensioendeelnemers De tijd van discussie en verwarring over impactbeleggen is volgens directievoorzitter Maureen Schlejen van Achmea Investment Management voorbij. Zij legt uit waarom impactbeleggen de juiste aanpak is voor pensioenfondsen. "Impactbeleggen is niet slechts een optie maar een inspirerende kans voor een betere toekomst."
Impactbeleggen 31 mrt Beleggen in wapens? Nee, bedankt! Investeren in wapens is een taak voor overheden, zeker niet voor duurzame beleggers, betoogt Hadewych Kuiper van Triodos IM. "Als investeerder is het simpelweg onmogelijk om te weten hoe, waar en door wie wapens zullen worden gebruikt."
Impactbeleggen 05 feb Nee, water is het nieuwe goud Waterschaarste is volgens Tongai Kunorubwe, hoofd duurzame obligaties bij T. Rowe Price, in het komende decennium een van de grootste uitdagingen voor de mensheid én een belangrijk risico voor de wereldwijde economische groei. Voor beleggers liggen er mooie kansen. "Iedere euro die in water wordt geïnvesteerd, genereert een economische opbrengst van 4 euro."
Impactbeleggen 05 feb Verantwoord beleggen is geen politieke kwestie Volgens managing director Hadewych Kuiper van Triodos IM hebben pensioenfondsen geen andere keuze dan om vol te investeren in de duurzaamheidstransitie. "De primaire taak van pensioenfondsen is het veiligstellen van een zo goed mogelijk pensioen. Het is dus logisch dat zij vermijdbare risico’s uitsluiten."
Impactbeleggen 28 nov Het enorme potentieel van nature-based finance Hadewych Kuiper van Triodos IM breekt een stevig lans voor nature-based financieringen. Het is volgens haar de enige manier om de afbraak van de natuur te stoppen. Daarnaast biedt het ook financieel rendement.
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.