Positief momentum EM houdt aan Aandelen in de opkomende markten deden het vorig jaar vrijwel net zo goed als de MSCI All-Country World Index. Ook voor 2025 verwacht beleggingsstrateeg András Vig van Invesco een positief aandelenklimaat in de opkomende markten. 4 maart 2025 08:00 • Door Gastauteur IEXProfs "Aandelen in de opkomende markten lagen tot het derde kwartaal van 2024 op koers om beter te presteren dan de MSCI All-Country World Index, maar in het vierde kwartaal keerde dat. Beleggers meenden dat het beleid van Trump tot een mogelijke hogere inflatie, een hogere rente en een sterkere dollar zou leiden. Toch zie ik een positieve omgeving voor opkomende markten. Ik verwacht dat de wereldeconomie in 2025 gaat versnellen en dat het monetaire beleid verder wordt versoepeld. Dit geldt ook voor de Fed, wat de Amerikaanse dollar zou verzwakken, met als gevolg dat grondstofprijzen een boost kunnen krijgen. Ook zullen de inflatiecijfers bij de meeste landen binnen de comfortzone blijven, namelijk met minder dan één procentpunt binnen de doelstellingen van de centrale banken. Dit zorgt ervoor dat het monetaire beleid kan blijven versoepelen, wat de groei geleidelijk kan bevorderen. Waarderingen ondersteunen koersen Ook op de langere termijn ben ik positief gestemd over de opkomende markten. Ik denk dat de waarderingen de aandelen van opkomende markten moeten ondersteunen, zeker als we een wereldwijde recessie vermijden, wat voorlopig wel een staartrisico blijft. De huidige periode van onzekerheid zal uiteindelijk ook voorbijgaan en daarna moet een grotere risicobereidheid het rendement in opkomende markten een duw in de rug geven. Vooral kansen in Latijns-Amerika Volgens mij zijn de Latijns-Amerikaanse markten momenteel het aantrekkelijkst, dankzij de dividendrendementen die hoger zijn dan in het verleden. Maar ook Saoedi-Arabië biedt interessante dividenden. Polen is een meer gediversifieerde markt, zij het gedomineerd door de banksector. Ten slotte lijkt China een van de meest aantrekkelijke, grote aandelenmarkten binnen de opkomende markten. Het relatieve dividendrendement ligt een flink stuk boven zijn historische gemiddelde en dat moet op de lange termijn aantrekkelijke rendementen opleveren.” András Vig Gastauteurs zijn beleggers die schrijven op persoonlijke titel. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Deel via:
Assetallocatie 24 apr Europees vastgoed is king DWS is enthousiast over de beleggingsvooruitzichten van Europees vastgoed. Dat geldt al helemaal voor stenen in Amsterdam.
Assetallocatie 24 apr Dollarzwakte is een groot risico Een structurele verzwakking van de dollar kan resulteren in een waardeverlies van 40%, zo lieten eerdere perioden van dollarzwakte zien. Logisch dat JP Morgan Private Bank beleggers aanmoedigt een grotere allocatie in alternatieve munten aan te houden. De dollarvisie van JP Morgan Private Bank wordt overigens breed gedeeld.
Assetallocatie 14 apr Weinig houvast voor beleggers Het chaotische tarievenbeleid van Trump kan tot een ernstige crisis leiden, vreest beleggingsstrateeg Vincenzo Vedda van DWS.
Assetallocatie 14 apr "Vooral Europese aandelen zijn aantrekkelijk" De volatiliteit op de financiële markten lijkt zijn hoogtepunt voorbij, waardoor de waarderingen van aandelen en obligaties kunnen herstellen. Aldus CIO Mark Dowding van RBC BlueBay Asset Management.
Assetallocatie 10 apr Pictet AM zag de S&P nog 10% extra dalen Omdat een recessie in de VS nadert, neemt Pictet AM het zekere voor het onzekere. Tenminste, dat was de verwachting vóór de plotselinge draai van president Trump gisteravond. De handelsoorlog van de VS met de wereld is teruggebracht tot 'slechts' met China.
Assetallocatie 09 apr Oase van rust Van de volatiliteit die de aandelenmarkt momenteel treft, heeft Rutger Brascamp, hoofd hypotheken van Aegon AM, duidelijk geen last. “Beleggen in hypotheken is een hele steady business. De verliezen zijn extreem laag.” Is er dan niets wat hij vreest?