DWS blijft desondanks positief over aandelen Omdat de bedrijfswinsten de komende 12 maanden naar verwachting tussen 5% en tot 10% groeien, heeft vermogensbeheerder DWS de koersdoelen voor de meeste aandelenmarkten verhoogd. Maar een eenvoudige rit wordt het niet. Volgens beleggingsstrateeg Björn Jesch is beleggen in aandelen momenteel “behoorlijk lastig”. 21 oktober 2024 13:00 • Door Gastauteur IEXProfs “Ons basisscenario voorziet in een zachte landing van de Amerikaanse economie en dat de economie in de VS na die landing weer geleidelijk sneller zal gaan groeien. Er zijn wel drie vereisten om deze positieve vooruitblik waarheid te laten worden. Het consumentenvertrouwen moet verbeteren na de presidentsverkiezingen, de renteverlagingen van de Federal Reserve moeten niet voor inflatievrees gaan zorgen en bedrijven die momenteel grote bedragen investeren in kunstmatige intelligentie moeten geen grote tegenslagen te verwerken krijgen en bedrijfsmodellen met hogere marges ontwikkelen. De grootste risicofactor, die tegelijkertijd het lastigste is om te voorspellen, zijn de geopolitieke factoren, met name de explosieve situatie in het Midden-Oosten. Ik ben bovendien sceptisch over de ontwikkelingen in China en zie het land niet langer als de groeimotor van de wereldeconomie. Ondanks de recente stimuleringsmaatregelen van Peking blijft het land kampen met problemen in de vastgoedsector en een zwakke binnenlandse vraag en het exporteert nu zijn overschot aan productiecapaciteit naar Europa en de VS. Ondanks mijn positieve blik op de aandelenmarkten is beleggen in aandelen momenteel behoorlijk lastig. De waarderingen in groeiaandelen zijn nu vaak flink opgerekt en waarde-aandelen worden geraakt door de zwakke economische groei. Ik denk dat een combinatie van deze twee momenteel de beste strategie is voor een goed gediversifieerde portefeuille." Gastauteurs zijn beleggers die schrijven op persoonlijke titel. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Deel via:
Impactbeleggen 30 apr Verstandig beleggen voor later is nu investeren in kinderen Het Triodos Future Generations Fund richt zich op het welzijn van kinderen, waarbij het rendement geenszins uit het oog wordt verloren, vertelt verantwoordelijk fondsmanager Sjoerd Rozing. "Zeker voor beleggers die extra spreiding willen aanbrengen, voegt het fonds echt iets toe."
Impactbeleggen 16 apr Impactbeleggen is wél in het belang van pensioendeelnemers De tijd van discussie en verwarring over impactbeleggen is volgens directievoorzitter Maureen Schlejen van Achmea Investment Management voorbij. Zij legt uit waarom impactbeleggen de juiste aanpak is voor pensioenfondsen. "Impactbeleggen is niet slechts een optie maar een inspirerende kans voor een betere toekomst."
Impactbeleggen 31 mrt Beleggen in wapens? Nee, bedankt! Investeren in wapens is een taak voor overheden, zeker niet voor duurzame beleggers, betoogt Hadewych Kuiper van Triodos IM. "Als investeerder is het simpelweg onmogelijk om te weten hoe, waar en door wie wapens zullen worden gebruikt."
Impactbeleggen 05 feb Nee, water is het nieuwe goud Waterschaarste is volgens Tongai Kunorubwe, hoofd duurzame obligaties bij T. Rowe Price, in het komende decennium een van de grootste uitdagingen voor de mensheid én een belangrijk risico voor de wereldwijde economische groei. Voor beleggers liggen er mooie kansen. "Iedere euro die in water wordt geïnvesteerd, genereert een economische opbrengst van 4 euro."
Impactbeleggen 05 feb Verantwoord beleggen is geen politieke kwestie Volgens managing director Hadewych Kuiper van Triodos IM hebben pensioenfondsen geen andere keuze dan om vol te investeren in de duurzaamheidstransitie. "De primaire taak van pensioenfondsen is het veiligstellen van een zo goed mogelijk pensioen. Het is dus logisch dat zij vermijdbare risico’s uitsluiten."
Impactbeleggen 28 nov Het enorme potentieel van nature-based finance Hadewych Kuiper van Triodos IM breekt een stevig lans voor nature-based financieringen. Het is volgens haar de enige manier om de afbraak van de natuur te stoppen. Daarnaast biedt het ook financieel rendement.