DWS blijft desondanks positief over aandelen Omdat de bedrijfswinsten de komende 12 maanden naar verwachting tussen 5% en tot 10% groeien, heeft vermogensbeheerder DWS de koersdoelen voor de meeste aandelenmarkten verhoogd. Maar een eenvoudige rit wordt het niet. Volgens beleggingsstrateeg Björn Jesch is beleggen in aandelen momenteel “behoorlijk lastig”. 21 oktober 2024 13:00 • Door Gastauteur IEXProfs “Ons basisscenario voorziet in een zachte landing van de Amerikaanse economie en dat de economie in de VS na die landing weer geleidelijk sneller zal gaan groeien. Er zijn wel drie vereisten om deze positieve vooruitblik waarheid te laten worden. Het consumentenvertrouwen moet verbeteren na de presidentsverkiezingen, de renteverlagingen van de Federal Reserve moeten niet voor inflatievrees gaan zorgen en bedrijven die momenteel grote bedragen investeren in kunstmatige intelligentie moeten geen grote tegenslagen te verwerken krijgen en bedrijfsmodellen met hogere marges ontwikkelen. De grootste risicofactor, die tegelijkertijd het lastigste is om te voorspellen, zijn de geopolitieke factoren, met name de explosieve situatie in het Midden-Oosten. Ik ben bovendien sceptisch over de ontwikkelingen in China en zie het land niet langer als de groeimotor van de wereldeconomie. Ondanks de recente stimuleringsmaatregelen van Peking blijft het land kampen met problemen in de vastgoedsector en een zwakke binnenlandse vraag en het exporteert nu zijn overschot aan productiecapaciteit naar Europa en de VS. Ondanks mijn positieve blik op de aandelenmarkten is beleggen in aandelen momenteel behoorlijk lastig. De waarderingen in groeiaandelen zijn nu vaak flink opgerekt en waarde-aandelen worden geraakt door de zwakke economische groei. Ik denk dat een combinatie van deze twee momenteel de beste strategie is voor een goed gediversifieerde portefeuille." Gastauteurs zijn beleggers die schrijven op persoonlijke titel. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Deel via:
Assetallocatie 05 dec Institutionele beleggers hebben voor 2025 duidelijke voorkeuren Ondanks dalende inflatie, lagere rentetarieven en afnemende recessievrees hebben institutionele beleggers over 2025 hun zorgen, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Natixis IM onder 500 institutionele beleggers wereldwijd. Zij zetten met name sterk in op private beleggingen en aandelen uit de opkomende markten.
Assetallocatie 04 dec Doet u mij maar Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Roelof Salomons, de nieuwe hoofd beleggingsstrategie van BlackRock Nederland, heeft in zijn outlook voor 2025 duidelijke voorkeuren. De beste kansen voor aandelen liggen in de VS. Voor obligaties ziet hij het meest in Europese bedrijfsobligaties, kredietwaardig en minder kredietwaardig.
Assetallocatie 03 dec De toegevoegde waarde van landbouwgrondstoffen De prijzen van landbouwgrondstoffen hebben historisch gezien weinig correlatie met traditionele beleggingscategorieën zoals aandelen en obligaties, maar ook met andere grondstoffen zoals energie en metalen. Inflatiebescherming is een ander belangrijk voordeel van beleggen in landbouwgrondstoffen, stelt grondstoffenspecialist Benoît Harger van private bank J. Safra Sarasin.
Assetallocatie 28 nov In een wereld vol anomalieën is Amundi optimistisch Amundi is in zijn outlook 2025 positief over aandelen, obligaties en de wereldeconomie. Vooral Azië biedt kansen. Het risico zit hem in een aantal anomalieën dat de markten op hol kan brengen
Assetallocatie 26 nov Tegenvallende winsten vergroten zorgen Nu bijna alle bedrijfscijfers over het derde kwartaal zijn gepubliceerd is het volgens CIO Saira Malik van Nuveen duidelijk dat de verwachte outperformance is uitgebleven. "Dat roept kopzorgen op bij beleggers over mogelijk te hoge aandelenkoersen en bijkomende correcties."
Assetallocatie 25 nov “Ook in 2025 verwachten we het meeste van Amerikaanse aandelen” Olivier de Berranger, CEO en co-CIO van de Franse vermogensbeheerder LFDE, geeft zijn kijk op 2025. Heel kort: Amerikaanse aandelen, vooral de kleine, hebben meer opwaartse kracht dan Europese aandelen. Wat obligaties betreft, gaat de voorkeur uit naar kredietwaardige bedrijfsobligaties.