Wat is dit? Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit "ECB zal groei- en inflatieverwachtingen verlagen" De ECB zal de de rente vanmiddag met nog eens 25 basispunten verlagen en de groei- en inflatieprognoses voor 2024 en 2025 naar beneden bijstellen, schrijft Michael Krautzberger, Global CIO Fixed Income bij AllianzGI, die de inflatiestrijd voor gewonnen beschouwt. 11 september 2024 08:00 • Door Gastauteur IEXProfs “We verwachten dat de impact op de markt van het rentebesluit naar verwachting beperkt zal zijn. Maar het zou kunnen betekenen dat het renteverschil ten opzichte van Japan verder afneemt. Dat kan leiden tot een aanhoudend hogere volatiliteit van de euro tegenover de Japanse yen. Europese inflatie teruggevallen naar doelstelling Lagere wereldwijde inflatiecijfers hebben tot nu toe de ECB gelijk gegeven. De ECB was de eerste grote centrale bank die in deze cyclus verlaagde. Zowel de economische groei als de inflatie is over het algemeen zwakker uitgevallen dan de ECB in de zomer had verwacht. We verwachten daarom dat de Europese centrale bank haar groei- en inflatieverwachtingen voor 2024 en 2025 licht naar beneden zal bijstellen. Interessant is dat niet alleen de gerealiseerde inflatie is gedaald, maar dat ook de lonen lager zijn uitgevallen dan voorzien en dat de inflatieverwachtingen zijn teruggevallen naar de inflatiedoelstelling van de ECB. Dit staat in schril contrast met het sentiment aan het begin van het jaar, toen veel commentatoren spraken over 'langere tijd hogere inflatie'. Fed: rentedaling van 50 bp in zicht In de Verenigde Staten is de kans op een verlaging met 50 basispunten langzaam groter geworden, na twee zwakker dan verwachte arbeidsmarktrapporten en neerwaartse historische herzieningen. Mocht het inderdaad tot een verlaging met 50 basispunten komen, dan zou de internationale druk op de ECB kunnen worden vergroot om niet drie maanden na september met de volgende rentestap te wachten.” Michael Krautzberger Gastauteurs zijn beleggers die schrijven op persoonlijke titel. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Deel via:
Assetallocatie 29 okt Herbalanceren essentieel voor optimaal risicoprofiel Beleggers die niet regelmatig hun portefeuille herbalanceren en terugbrengen naar het uitgangspunt lopen ongewenst hoge risico's.
Assetallocatie 28 okt Professionele beleggers negeren belangrijke Amerikaanse verkiezingen Professionele beleggers wereldwijd richten zich liever op langetermijntrends als deglobalisatie, digitale disruptie en decarbonisatie. Dat is de reden waarom zij hun beleggingen in wereldwijde aandelen en private equity fors vergroten, zo blijkt uit de Schroders Global Investor Insights Survey van dit jaar.
Assetallocatie 21 okt Vijf vragen bij het beleggen in grondstoffen Een breed gediversifieerde benadering van grondstoffen biedt beleggers de mogelijkheid om hun portefeuilles beter te spreiden in een tijd van veranderend financieel landschap en een uitdagende geopolitieke omgeving. Hoe? Dat legt J. Safra Sarasin uit.
Assetallocatie 17 okt Robeco na 32 jaar terug in goud Goud is terug van weggeweest bij Robeco. In 1992 besloot de vermogensbeheerder er niet meer in te beleggen, maar de tijden veranderen. Geopolitieke spanningen en hoge inflatie hebben goud weer koopwaardig gemaakt.
Assetallocatie 14 okt U zoekt een succesvolle en breed gespreide private equitybelegging? De Franse private equityspeler Altaroc wil de Benelux veroveren door de beste private equityfondsen ook toegankelijk te maken voor particulieren. Private equity was tot nu toe voorbehouden aan institutionele beleggers en rijke families. Aan de Vlaming Thibault Delbarge de taak om deze missie tot een succes te maken.
Assetallocatie 14 okt Opinie: Actief beheer kost pensioenfondsen klauwen met geld Financieel expert Richard Ennis ziet bij pensioenfondsen veel geld verloren gaan doordat ze in zee gaan met actief beheerde fondsen die niet alleen duur zijn maar ook matig renderen.