Column
Beeld: iStock

Must read: 's Nachts beleggen loont

Beleggers worden meer beloond voor het aanhouden van hun posities tussen slot en opening. Plus: geen zorgen meer om Italië, gokken op sportuitslagen en de lessen van de jonge Buffett.

Hoe hoger de inflatie, hoe lastiger te bestrijden
De Fed en ECB hadden vorig jaar al kunnen weten dat het gevaar van langdurig hoge inflatie groot was. Een blik in de geschiedenis was al meer dan genoeg geweest om te weten dat het inflatiespook zich niet zo maar laat verdrijven.

Grafiek van Daalder: 2022 een rampzalig beleggingsjaar?
In de Grafiek van Daalder behandelt Lukas Daalder, beleggingsstrateeg van BlackRock, elke week een grafiek die wat hem betreft wat meer aandacht mag krijgen. Deze week: Wie van de drie?

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Duurzaam beleggen in onrustige beurstijden
De energiecrisis, oplopende inflatie en hevige recessie-angst hebben duurzame beleggers dit jaar harder geraakt dan beleggers die minder oog hebben voor uitmuntende ESG-scores. Dat is echter geen reden om nu te twijfelen aan de duurzame beleggingsthese. Integendeel, zo blijkt uit het nieuwste ESG E-magazine van IEX Profs.

's Nachts beleggen loont

Meevallertje

Lessen van de jonge Buffett
Klein beginnen en groot eindigen

Gokken op sportwedstrijden
Lekker actueel nu. In de VS is dit veel groter dan in Europa. Hoe zit het daar met wet- en regelgeving?

Geen zorgen meer

Het lot van de particulier

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Impact beleggen