Column

Must read: Wilde Westen op de markten

Plus: greenbonds zijn de hype voorbij, niets doen is moeilijk, stijging grondstoffenprijzen valt mee, Knot waarschuwt weer eens, en meer.

Greenbonds zijn de hype voorbij
Gerben Lagerwaard van State Street Global Advisors breekt een lans voor greenbonds. Deze obligaties zijn volgens hem essentieel om de doelstellingen van Parijs te halen. Om deze obligatiemarkt echt tot een succes te maken, moeten er wel nog een paar hobbels worden genomen.

Drie strategieën voor een riskante markt
Volgens Amundi AM is een meer risico-neutrale benadering van de markt nu wel op zijn plaats. Het Franse beleggingshuis schetst drie hoofdthema's waar beleggers zich het beste op kunnen richten.

Niets doen is moeilijk
Ben Carlson spit door 200 jaar Amerikaanse beurshistorie. Zijn belangrijkste conclusie: "The biggest threat to long-term returns is your behavior in the short-term." Ofwel, het het geduld de rit uit te zitten.

"Wild West-taferelen op de markten"
Hoogleraar economie en Nobelprijs-winnaar Robert Shiller vreest dat er bubbels worden gevormd in een aantal markten. Concreet wijst hij op de vastgoed- en aandelenmarkten, maar ook in cryptovaluta’s ziet Shiller een Wild West-mentaliteit onder beleggers.

Profiteren van de hoge olieprijs?

DWS heeft blauwe economie op de radar
DWS, de vermogensbeheertak van Deutsche Bank, ziet grote duurzame beleggingskansen in bedrijven die de zee op duurzame wijze gebruiken voor economische groei. Deze economie, nu 1500 miljard dollar groot, zal in 2030 naar verwachting zijn verdubbeld. Al eerder uitte BNP Paribas AM zich enthousiast over de blauwe economie in het artikel: Beleg niet groen maar blauw.

Stijging grondstoffenprijzen in perspectief

Tip voor gokkers op voetbalwedstrijduitslagen
Goldman Sachs verwacht dat België de aankomende EK-finale van Italië wint.

Nederland benadeelt andere landen
En niet zo een klein beetje ook. Hoe lang kan dit nog verder?

DNB-president waarschuwt
Hoge schulden kunnen bij een stijgende rente een probleem worden.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed. Onderwijl presteert de passieve portefeuille wel heel sterk.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?