Millennials beleggen duurzaam Duurzaam beleggen is uitgegroeid van hobby van specialistische fondsen tot focus van de traditionele beleggingsfondsen. 31 mei 2016 09:45 • Door IEXProfs Redactie Duurzaam beleggen is uitgegroeid van een hobby van specialistische fondsen tot focus van traditionele fondsen, schrijft Bloomberg. Ook zij hebben ESG-factoren in de armen gesloten en erkennen dat deze impact hebben op de financiële prestaties van bedrijven. Europese beleggers lopen voorop in de verduurzaming. Reeds 59% van de pensioenfondsen screent hun beleggingen op duurzaamheidprincipes, tegen 19% in de VS. Het is een niche-sector, die ondertussen is uitgegroeid en 30% van het wereldwijde vermogen onder beheer heeft. Meer dan 1300 beleggingsinstellingen en fondsbeheerders hebben de Principles for Responsible Investment ondertekend. Sommige beleggers hebben de lijst van onethische beleggingen, zoals tabak- en wapenindustrie, uitgebreid met fossiele brandstoffen. Het is een teken dat er een evolutie in ethisch beleggen gaande is. Ook is er meer aandacht voor schending van mensenrechten, milieuovertredingen en corruptie. BlackRock, millennials en vrouwen?Begin dit jaar schreef BlackRock alle CEO’s van bedrijven uit de S&P500 aan om te focussen op lange termijn waardecreatie, onder meer door ESG-factoren een prominente plaats te geven. Die hebben volgens BlackRock een reële financiële impact. Het zijn institutionele beleggers met een lange termijn focus die het duurzaam beleggen een grote impuls geven. Volgens Bloomberg is duurzaamheid ook belangrijk voor de millenials en het toenemend aantal vrouwen dat actief is als belegger. 75% van de millenials en 63% van de vrouwen zeggen ESG-factoren mee te laten wegen in hun beleggingsbeslissingen. Dat is fors meer dan 41% van de mannen en 46% van de babyboomers. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 05 dec Institutionele beleggers hebben voor 2025 duidelijke voorkeuren Ondanks dalende inflatie, lagere rentetarieven en afnemende recessievrees hebben institutionele beleggers over 2025 hun zorgen, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Natixis IM onder 500 institutionele beleggers wereldwijd. Zij zetten met name sterk in op private beleggingen en aandelen uit de opkomende markten.
Assetallocatie 04 dec Doet u mij maar Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Roelof Salomons, de nieuwe hoofd beleggingsstrategie van BlackRock Nederland, heeft in zijn outlook voor 2025 duidelijke voorkeuren. De beste kansen voor aandelen liggen in de VS. Voor obligaties ziet hij het meest in Europese bedrijfsobligaties, kredietwaardig en minder kredietwaardig.
Assetallocatie 03 dec De toegevoegde waarde van landbouwgrondstoffen De prijzen van landbouwgrondstoffen hebben historisch gezien weinig correlatie met traditionele beleggingscategorieën zoals aandelen en obligaties, maar ook met andere grondstoffen zoals energie en metalen. Inflatiebescherming is een ander belangrijk voordeel van beleggen in landbouwgrondstoffen, stelt grondstoffenspecialist Benoît Harger van private bank J. Safra Sarasin.
Assetallocatie 28 nov In een wereld vol anomalieën is Amundi optimistisch Amundi is in zijn outlook 2025 positief over aandelen, obligaties en de wereldeconomie. Vooral Azië biedt kansen. Het risico zit hem in een aantal anomalieën dat de markten op hol kan brengen
Assetallocatie 26 nov Tegenvallende winsten vergroten zorgen Nu bijna alle bedrijfscijfers over het derde kwartaal zijn gepubliceerd is het volgens CIO Saira Malik van Nuveen duidelijk dat de verwachte outperformance is uitgebleven. "Dat roept kopzorgen op bij beleggers over mogelijk te hoge aandelenkoersen en bijkomende correcties."
Assetallocatie 25 nov “Ook in 2025 verwachten we het meeste van Amerikaanse aandelen” Olivier de Berranger, CEO en co-CIO van de Franse vermogensbeheerder LFDE, geeft zijn kijk op 2025. Heel kort: Amerikaanse aandelen, vooral de kleine, hebben meer opwaartse kracht dan Europese aandelen. Wat obligaties betreft, gaat de voorkeur uit naar kredietwaardige bedrijfsobligaties.