Nieuw in de IEX Fonds 40 Het zijn er dertien, maar geen 'dertien in een dozijn'-fondsen. Nieuwkomers in de IEX Fonds 40, op weg naar eerherstel. 16 december 2014 15:15 • Door IEXProfs Redactie Het is een beetje alsof je met een helikopter vol nieuwe spelers in de Kuip landt - zo'n jaarlijkse presentatie van nieuwe namen in de IEX Fonds 40. Gisteren vertelden we u welke dertien fondsen volgend jaar geen deel meer uitmaken van de IEX Fonds 40. Het waren vooral fondsen die na jaren van prima prestaties nu met de broek op de knieën staan, omdat de markt andere strategieën voorrang verleent. Het is nu tijd de dertien nieuwkomers aan u voor te stellen, en natuurlijk zijn dat fondsen die de wind in de zeilen hebben gehad, in de achterliggende tijd. Om u een idee te geven: met deze dertien mutaties zou het rendement van de IEX Fonds 40 in 2014 zo'n 4% hoger zijn uitgevallen en daarmee zelfs Marcel taks IEX Index 20+ zijn voorgebleven. Dat is de koe onder zijn staart kijken, maar het toont wel aan dat er nog steeds fondsen zijn die de index wel weten te verslaan. En ja, het is hopen dat deze nieuwe golf aan outperformers hun trucje in 2015 voort kunnen zetten. Momentum heet dat, en wellicht helpt dat momentum de IEX Fonds 40 aan een beetje eerherstel in 2015. Zoals gisteren al gememoreerd is dat niet de eerste functie van de index - dat is de benchmark zijn voor fondsbeleggers - maar eerlijk is eerlijk, de actieve industrie kan wel een opkikkertje gebruiken. Dit zijn de verse krachten die in 2015 hun steentje gaan bijdragen aan het indexrendement: Achmea Wereld Aandelenfonds Fidelity America Comgest Growth Emerging Markets JP Morgan Europe Strategic Growth Achmea Nederland aandelenfonds Parvest World Materials Schroder ISF Frontier Markets Equity Charlemagne Magna New Frontiers Templeton Global Total Return Candriam Bonds Emerging Markets Aberdeen Emergings Markets Bonds AXA WF Global High Yield Bonds AllianceBernstein Global High Yield Opvallende zaken? In het zevende jaar van de fondsenindex debuteren Achmea (en gelijk maar met twee fondsen), Charlemagne en AllianceBernstein. Verder is Michael Hasenstab - de man die niet schuwt de grootste schuldeiser van brandhaardlanden te zijn - terug. Fidelity, Comgest en Schroders verloren een plekje maar krijgen die op een andere plek in de index weer terug. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 03 sep Welke markt krijgt gelijk? De verschillende markten prijzen verschillende scenario’s in, schrijft Ralph Wessels. Welke krijgt gelijk? De hoofd beleggingsstrategie van ABN AMRO houdt vast aan het scenario van een herstellende wereldeconomie en is daardoor licht positief over aandelen én obligaties.
Assetallocatie 27 aug 15 manieren om uw geld te verliezen Financieel blogger Ben Carlson heeft 15 tips voor het ontwijken van de grootste beleggersvalkuilen.
Assetallocatie 26 aug Lagere rente en lagere waardering pleiten voor smallcaps Aandelen van kleinere beursgenoteerde bedrijven blijven al enige tijd achter bij de wereldindex, maar de vooruitzichten zijn volgens senior beleggingsstrateeg Peter Vonk van Rabobank aan het verbeteren. Lagere rentes en de waardering bieden een goede kans op een inhaalslag. "In onze actief beheerde portefeuilles hebben we een relatief grote positie in dit soort bedrijven."
Opinie 22 aug Nederlandse institutionele beleggers zien het anders Uit een wereldwijde steekproef van State Street SPDR ETF's onder wereldwijde institutionele beleggers blijkt de Nederlandse inbreng flink afwijkend.
Assetallocatie 21 aug De Indiase markt is echt anders India is op weg om in 2030 de derde grootste economie van de wereld te worden. Maar naast die enorme groei ziet LGIM nog vijf andere kenmerken die het land positief onderscheiden van de meeste andere opkomende landen.
Assetallocatie 20 aug Institutionele beleggers kopen meer vastgoed, hedgefondsen en private debt Actief beheerde aandelenfondsen beleefden een tegenvallend eerste halfjaar. Toch zetten institutionele beleggers volgens bfinance hun zoektocht onverminderd voort naar actieve managers die zorgen voor meer defensieve diversificatie in hun portefeuilles.