Hedgefunds vliegen d'r in

Meer vertrouwen in ontwikkelingen in de eurozone, de VS en China zorgt voor een positieve stemming bij hedgefunds, die op hun beurt dat positivisme vertalen in vergroot vertrouwen in aandelen, meldt CNBC. Hedgefunds haalden in januari een gemiddeld rendement van 2,6%, volgens cijfers van van Hedge Fund Research – nog altijd lager dan de 4,5% stijging van de S&P.

Sommige hedgefunds bleven achter; met het turbulente einde van 2011 in het achterhoofd hadden zij zich iets ‘voorzichtiger’ gepositioneerd. De LTRO (Long-Term Refinancing Operation) van de Europese Centrale Bank wordt als ‘turning point’ voor de gehavende banken in de eurozone beschouwd. Op deze manier werd bijna 500 miljard euro aan goedkoop geld in de markt gepompt. De angst voor een instorting van het Europese financiële systeem verdween daarmee vooralsnog van de radar.

Ook de verwachting dat China – na een vijfde opeenvolgend kwartaal van vertraagde economische groei – op een zachte landing afstevent, droeg bij aan de goede stemming onder hedgefunds. Aan het rijtje optimistische factoren kan volgens CNBC ook de herstellende Amerikaanse economie, die de grootste groei in 1,5 jaar meemaakte, toegevoegd worden.

Fondsbeheerders werken nu veelal meer met leverages om hun uitgesproken posities te vergroten, of ze verschuiven de balans tussen hun longs en shorts om optimaal rendement uit marktwinsten te behalen, constateert het artikel. Een geciteerde fondsmanager van CitiBank meent dat beleggers vandaag de dag een grotere appetite hebben voor risico’s. De FTSEurofirst 300, de index van de belangrijkste Europese aandelen, steeg de eerste twee maanden van 2012 met 8,3%. 

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Aandelen terug naar neutraal

26-aug-16 13:20 - Eelco Ubbels

Assetallocatie: huizen verlagen het advies voor aandelen en staatsobligaties en zoeken de winst in vastgoed en credits.

Must read: Lage inflatie for ever

26-aug-16 12:00 - IEXProfs Redactie

Er is lage inflatie, nog heel lang, hedgefondsen verliezen weer meer geld, vandaag de Yellenspeech van het seizoen en pas op met dividend.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Aandelen terug naar neutraal

26 aug - Eelco Ubbels

Assetallocatie: huizen verlagen het advies voor aandelen en staatsobligaties en zoeken de winst in vastgoed en credits.