ETF-boegbeeld start eigen firma

Deborah Fuhr, een boegbeeld op het terrein van ETF’s, richt samen met enkele partners een eigen bedrijf op: ETF Global Insight. Deze firma biedt onafhankelijk onderzoek en consultancy aan in de groeiende ETF sector. Het team brengt een schat aan ervaring op dit terrein mee. Fuhr is afkomstig van BlackRock en Barclays Global Investors, waar zij met haar team diverse awards in de wacht sleepte.

Fuhr is actief in deze branche sinds 1997 en heeft de populariteit van de ETF-producten zien groeien. Volgens haar is het een van de meest succesvolle financiële producten van de afgelopen 25 jaar. ETF’s bieden beleggers liquiditeit, diversificatie en met lage kosten geven ze toegang tot een breed spectrum aan beleggingscategorieën over de hele wereld.

Door de groei van deze sector neemt ook de vraag naar betere en onafhankelijke toerusting, onderzoek en begeleiding toe. ETF Global Insight wil dat wereldwijd bieden aan beleggers. Volgens Fuhr is de vraag naar onafhankelijk onderzoek en hulp groter dan tien jaar geleden, door de weidsheid van het ETF landschap. Over heel de wereld bieden deze financiële producten kansen voor beleggers.

De sector staat voor ingrijpende veranderingen, omdat beleggers en toezichthouders meer transparantie, duidelijkheid en informatie eisen. In het team van Fuhr zitten verder Shane Kelly en Matthew Murray. Kelly was voorheen vicepresident bij Merrill Lynch en bij BlackRock/BGI. Matthew Murray  is eerder partner bij Merrill Lynch geweest en maakte als analist deel uit van het team van Fuhr bij BlackRock.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

iShares lanceert 4 smart beta-ETF's

26-okt-16 12:30 - IEXProfs Redactie

iShares breidt zijn assortiment factor-ETF's uit met vier fondsen, die alle gericht zijn op de Amerikaanse aandelenmarkt.

ETF-markt in 2020 verdubbeld

26-okt-16 09:19 - IEXProfs Redactie

De wereldwijde ETF-markt zal in 2020 5.500 miljard euro groot zijn. Dat is een verdubbeling ten opzichte van nu.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Jobs & Transfers Meer

Schlejen hoofd institutionele relaties NN IP

24 okt - IEXProfs Redactie

Maureen Schlejen gaat zich bij NN IP bezighouden met het sales- en relatiebeheer van institutionele beleggers.

Nieuws Meer

Morningstar straft Kon-Tikifonds

15:47 - IEXProfs Redactie

Het Kon-Tikifonds van Skagen is op de vingers getikt door Morningstar vanwege de vele wisselingen van de wacht.