Goldman: ga long WTI na juni

Goldman Sachs herziet de strategie voor olie, want de zakenbank ziet vooral mogelijkheden in WTI-futures na juni. De prijs van Brent Olie is boven het prijsdoel van 120 dollar per vat gestegen, en de zakenbank verwacht de komende twaalf maanden een verdere stijging tot 127,50 per vat. Daarmee blijft de vraaggroei in lijn met het aanbod. De voorraden groeien niet, ondanks de hoge productie in Saoedi Arabië en de terugkeer van Libisch aanbod op de markt.

Het lijkt er daarom op dat het verhoogde aanbod in de markt verdwijnt. De voorraden zijn laag, terwijl de wereld juist een economisch herstel ziet. De vloeirichting van de Seaway-pijplijn moet in juni omkeren, en honderdvijftigduizend vaten per dag van Cushing naar de Amerikaanse Golfkust gaan pompen. Begin volgend jaar moet dat zelfs vierhonderdduizend vaten per dag zijn.

Goldman Sachs verwacht daarom dat de prijs van West Texas Intermediate (WTI) nauw verbonden zal zijn aan die van Brent Olie, met een korting van drie tot vijf dollar per vat voor WTI. In de toekomst zal het verschil tussen de twee verminderen: voor september 2012 is de WTI-Brent spread 11,28 per vat, terwijl dat een half jaar later nog maar 5 dollar per vat is.

Goldman Sachs adviseert een long positie in het NYMEX WTI contract voor september 2012, vanwege de verwachting dat de olieprijzen verder zullen stijgen door een hogere vraag en de verminderende spread tussen WTI en Brent. De zakenbank adviseert een short positie voor de WTI timespread van mei tot juni 2012, omdat de voorraden in Cushing de komende maanden sterk zullen stijgen.

 

 


De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Goldman ziet rente eerder stijgen

28-jul-14 15:45 - IEXProfs Redactie

Goldman Sachs minder enthousiast over aandelen en bedrijfsobligaties. Cash is (voor de korte termijn) king.

Volledig dividend, geen bronbelasting

02-jun-14 16:30 - Marcel Tak

Goldman Sachs heeft een note gemaakt die de mogelijk geeft om het bruto dividend van de Eurostoxx50 netto te incasseren.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Opgelet, we stevenen op een klif af

16:00 - IEXProfs Redactie

Het ergste moet nog komen voor Europa, vreest Ethenea's Guido Barthels. Ook bij Nordea maken ze zich ernstig zorgen.