Invesco: kansen in groener China

Milieubescherming staat in China bovenaan de agenda, en dat betekent het startsein voor een structurele transformatie. Volgens Joseph Tang, Investment Director bij Invesco Hong Kong, schuift het land op van een productie-economie met lage marges naar activiteiten met een hogere toegevoegde waarde. Dit creëert onmisbare beleggingsmogelijkheden in verschillende aanverwante bedrijfstakken, maar ook in dienstverlenende en consumptiesectoren.

In China’s twaalfde vijfjarenplan wordt milieubescherming als een van de strategische opkomende sectoren aangemerkt en in december 2011 is een nieuw nationaal milieubeschermingsplan bekendgemaakt dat op elk overheidsniveau nageleefd dient te worden. Volgens Tang ontstaan daardoor mogelijkheden voor aanverwante sectoren om uit te breiden, variërend van aanbieders van afvalverwerkingsdiensten tot bedrijven die betrokken zijn bij de bestrijding van milieuvervuiling of bij waterbeheer.

Chinese fabrikanten krijgen ondertussen te maken met strengere mondiale emissienormen en regels voor verspilling die onvermijdelijk zullen leiden tot hogere productiekosten. Daardoor zullen zij de overgang moeten maken van original equipment manufacturers (OEM’s) met lage marges naar een bedrijfstak met een hogere toegevoegde waarde. Daardoor ontstaan meer betaalde banen en neemt de binnenlandse consumptie toe. Volgens het vijfjarenplan zijn de dienstensectoren in 2015 verantwoordelijk voor 47% van het BBP.

Tang ziet kansen voor beleggers met een grondig inzicht in het nieuwe Chinese milieubeleid. “Het milieubeschermingsplan zorgt er niet alleen voor dat China beter aan internationale normen voldoet, maar het stimuleert ook de economische activiteit in verschillende marktsegmenten van milieubescherming en bevordert een overgang van primaire sectoren naar sectoren met toegevoegde waarde.”

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Fink bezorgd over schuld China

18-mei-16 09:45 - IEXProfs Redactie

BlackRock vindt dat iedereen bezorgd moet zijn over de schuldenberg in China, die hoger wordt terwijl de groei stokt.

Duurzame koploper

12-mei-16 13:35 - IEXProfs Redactie

Het Triodos Sustainable Pioneer Fund wint een Lipper Fund Award in de categorie Equity Global Small and Mid Caps.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

ECB start klein met opkoop credits

25 mei - IEXProfs Redactie

De ECB gaat vanaf juni kleinschalig kredietwaardige bedrijfsobligaties opkopen. Nieuwe emissies krijgen voorrang.