'Let op Indiase familiebedrijven'

Mahler Fund Management zoomt in hun Fondsdirigent in op India. Uit dat land kwamen recent gunstige berichten. Banken lieten een gemiddelde resultaatstijging zien van 20%. De beurs houdt de trend van herstel vast. Mahler focust met het eigen fonds in India met succes op de financiële, consumptieve en dienstensector.

Dit jaar zijn de beurzen goed van start gegaan. Zo ook in India, al wordt het land geplaagd door corruptieschandalen en een slechte infrastructuur. De Sensex in Bombay steeg halverwege januari 11,94%, buitenlandse investeerders zijn actief in India. De Indiase munt is de afgelopen maand met 8% gestegen ten opzichte van de dollar. Mahler stelt dat Indiase economen de Europese investeringen in India als een risico betittelen. Als Europa haar uitzettingen terughaalt, kost dat India 6% van de kredietenportefeuille. Anderzijds zien zij Europa als een mogelijkheid om “koopjes” te halen, het omgekeerde als bij ons.

Fondsmanager Tewari van Mahler denkt dat het land met de nieuwe beleidsmaatregelen en positieve economische verwachtingen de opwaartse lijn zal voortzetten. Dit jaar mogen buitenlandse investeerders rechtstreeks investeren in de lokale markt. Small en midcap bedrijven zijn gunstig gewaardeerd. Tewari is positief over het rendement in India, maar is zich bewust dat bij dramatische ontwikkelingen in het Westen, beleggers geneigd zijn hun geld uit de opkomende markten te trekken. Diversificatie van portefeuilles acht de fondsbeheerder echter een belangrijk principe.

Mahler zoomt extra in op familiebedrijven, die staan internationaal in de belangstelling, omdat de familiewaarden positieve invloed uitoefenen op strategie en marktaanpak. De helft van de top 30 bedrijven met een notering in Bombay zijn familiebedrijven. Naar marktwaarde gerekend geldt hetzelfde voor ongeveer de helft van de top 100 bedrijven in India.  Familiebedrijven nemen een belangrijke plaats in  de economie van India in. Mahler verwacht dat deze bedrijven het belangrijkste fundament blijven voor de economie. De bedrijven zullen dankzij de aangescherpte regelgeving rond verantwoording alleen maar meer investeringen aantrekken.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Indiase aandelen duurder maar beter

24-mrt-16 12:25 - Joost Ramaer

India en Japan, daar moeten belegger nu zijn, aldus Azië-belegger Athur Kwong. In China zijn managers bang voor de overheid.

Optimix goes India

09-dec-15 09:00 - IEXProfs Redactie

Optimix is enthousiast over de kansen van India. Dat heeft met de komst van Modi te maken. Maar ook met de lage olieprijs.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Metaal in de lift, koper blijft achter

13:40 - IEXProfs Redactie

Wereldwijd zitten de metaalprijzen weer in de lift, maar koper blijft opvallend achter, aldus Casper Burgering van AB...