Examens NIBE-SVV ook mondeling

NIBE-SVV, kennisinstituut 'van en voor de financiële sector', gaat al haar examens ook mondeling aanbioeden. Tot nog toe was dat uitsluitend voorbehouden aan kandidaten die al vijf keer gezakt waren voor het schriftelijk examen. Vanaf nu kunnen kandidaten echter kiezen tussen de beide varianten. Een groot aantal verzekeringsexamens wordt voorlopig zelfs uitsluitend mondeling aangeboden, meldt NIBE-SVV.

Daartussen zitten ongeveer 30 examens tussen die dit jaar voor het eerst afgenomen. Afhankelijk van het specialisme, varieert de prijs van het mondelinge examen tussen 450 en 550 euro. De mondelinge examens worden afgenomen door een examinator en een gecommitteerde. Uiterlijk binnen één dag na het examen krijgt de kandidaat de uitslag. Deze uitslag is gebaseerd op het gezamenlijke oordeel van de examinator en de gecommitteerde.

 

 


De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Veel eigen geld in fonds van Gross

23-jan-15 15:45 - IEXProfs Redactie

Maar liefst 700 miljoen dollar heeft Bill Gross in zijn eigen fonds bij Janus Capital gestopt.

Must Read: De financiële Godwin

23-jan-15 11:15 - IEXProfs Redactie

Draghi's bazooka verwoest ING, de Weimar-Godwin, krimpende stier, de 40/60-portefeuille, olieglijbaan en topeconomenklasje.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Veel eigen geld in fonds van Gross

23 jan - IEXProfs Redactie

Maar liefst 700 miljoen dollar heeft Bill Gross in zijn eigen fonds bij Janus Capital gestopt.

Regelgeving & Toezicht Meer

Werk aan de winkel

08 jan - Peter van Kleef

Klopklopklop. Tiktiktik. Wat is dat geluid toch? De financiële sector werkt aan zijn toekomst. Een betere toekomst.