Amundi: Chinese beursval biedt mooie instapkansen Extra Chinese regelgeving heeft geleid tot onzekerheid en sterk dalende koersen. Welke interventies zitten er nog aan te komen? Waar liggen de beleggingskansen? 19 augustus 2021 08:00 • Door IEXProfs Redactie Op de korte termijn verwacht de Franse vermogensbeheerder dat de golf aan regelgeving aanhoudt of zelfs toeneemt. Het is moeilijk te onderscheiden welke sectoren als volgende aan de beurt zijn voor strengere regelgeving. Amundi verwacht dat cybersecurity en databescherming nog even een aandachtspunt blijven voor toezichthouders. Dit zou kunnen betekenen dat de internetsector – met name met betrekking tot digitale advertenties en het delen van gegevens – een doelwit blijft. Lees ook: Chinese regering pakt internetindustrie terecht aan Maar de Chinese economie is meer dan de internetsector. Amundi richt zich vooral op schone energie en biotechnologie, twee sectoren waarbij de invloed van regelgeving juist in het voordeel werkt. Zo profiteert de groene energiesector van de plannen van China om tegen 2060 CO2-neutraal te worden, en is biotech een speerpunt in het Chinese economaiche beleid. Chinese beurs blijft in 2021 flink achter Geen consumptiezorgen Amundi is voorts van mening dat de zorgen over de consumptie overdreven zijn. De regering heeft als doel gesteld de omvang van de middenklasse te vergroten en heeft een ontspannen houding ten aanzien van de sector. Ondertussen is het stimuleren van de consumptie nog steeds een belangrijk doel. Of zoals president Xi in januari j.l. zei: “Het uitbreiden van de binnenlandse vraag is geen tijdelijk beleid om financiële risico's en externe schokken het hoofd te bieden. Het gaat vooral om het verbreden van de consumentenbestedingen en het verhogen van het consumptieniveau, zodat de ontwikkeling van onze enorme binnenlandse markt een duurzaam historisch proces wordt.” Chinese economie groeit onderwijl nog altijd flink doorMeer weten? Lees dan de publicatie Main themes for investing in Chinese equity over the summer and beyond. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 05 dec Institutionele beleggers hebben voor 2025 duidelijke voorkeuren Ondanks dalende inflatie, lagere rentetarieven en afnemende recessievrees hebben institutionele beleggers over 2025 hun zorgen, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Natixis IM onder 500 institutionele beleggers wereldwijd. Zij zetten met name sterk in op private beleggingen en aandelen uit de opkomende markten.
Assetallocatie 04 dec Doet u mij maar Amerikaanse aandelen en Europese obligaties Roelof Salomons, de nieuwe hoofd beleggingsstrategie van BlackRock Nederland, heeft in zijn outlook voor 2025 duidelijke voorkeuren. De beste kansen voor aandelen liggen in de VS. Voor obligaties ziet hij het meest in Europese bedrijfsobligaties, kredietwaardig en minder kredietwaardig.
Assetallocatie 03 dec De toegevoegde waarde van landbouwgrondstoffen De prijzen van landbouwgrondstoffen hebben historisch gezien weinig correlatie met traditionele beleggingscategorieën zoals aandelen en obligaties, maar ook met andere grondstoffen zoals energie en metalen. Inflatiebescherming is een ander belangrijk voordeel van beleggen in landbouwgrondstoffen, stelt grondstoffenspecialist Benoît Harger van private bank J. Safra Sarasin.
Assetallocatie 28 nov In een wereld vol anomalieën is Amundi optimistisch Amundi is in zijn outlook 2025 positief over aandelen, obligaties en de wereldeconomie. Vooral Azië biedt kansen. Het risico zit hem in een aantal anomalieën dat de markten op hol kan brengen
Assetallocatie 26 nov Tegenvallende winsten vergroten zorgen Nu bijna alle bedrijfscijfers over het derde kwartaal zijn gepubliceerd is het volgens CIO Saira Malik van Nuveen duidelijk dat de verwachte outperformance is uitgebleven. "Dat roept kopzorgen op bij beleggers over mogelijk te hoge aandelenkoersen en bijkomende correcties."
Assetallocatie 25 nov “Ook in 2025 verwachten we het meeste van Amerikaanse aandelen” Olivier de Berranger, CEO en co-CIO van de Franse vermogensbeheerder LFDE, geeft zijn kijk op 2025. Heel kort: Amerikaanse aandelen, vooral de kleine, hebben meer opwaartse kracht dan Europese aandelen. Wat obligaties betreft, gaat de voorkeur uit naar kredietwaardige bedrijfsobligaties.