Carlos Slim ziet koopjes in Europa

De Mexicaanse miljardair Carlos Slim (72) ziet het huidige financiële tumult in Europa als een "goed moment" om zijn investeringen in ons continent uit te breiden. Dat zegt zoon Carlos Slim Domit (45) tegen persbureau Bloomberg. Op 7 mei meldde Slims telefoonbedrijf America Movil zijn belang in KPN te wllen uitbreiden tot 28 %. Slim biedt 8 euro per aandeel ofwel 3,4 miljard dollar in totaal. Vóór het bod was de beurskoers van KPN weggezakt tot 6,37 euro. 

Als het bod op KPN slaagt, zou Slims eerste grote Europese investering een feit zijn. Volgens zijn zoon past deze zet in de lange-termijnstrategie van America Movil. De Mexicaanse telefoniegigant probeert altijd "zo efficiënt en financieel solide als mogelijk" te blijven, zodat het concern koopjes kan verzilveren. "Wanneer zware tijden aanbreken kunnen wij heel soepel inspelen op marktkansen," aldus Domit. "In Europa is het moment nu daar." 

Door toe te slaan wanneer de prijzen laag zijn groeide Carlos Slim uit tot de rijkste man op aarde. Eerst in Mexico, later in Brazilië en Argentinië en nu dus in Europa, als het meezit. Want KPN, nu op een koers van 7,67 euro, heeft Slims bod afgewezen omdat het te laag zou zijn. Het aandeel America Movil is 10 % gezakt sinds het bod. Slim wil ook investeren in Telekom Austria, aldus Naguib Sawiris, een Egyptische aandeelhouder in dit Oostenrijkse bedrijf. 

 

 

 


De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Meer kans op uiteenvallen eurozone

05-nov-13 09:30 - IEXProfs Redactie

Robert Aliber is pessimistisch over de eurozone vanwege de groeiende discrepantie tussen Noord- en Zuid-Europa.

Grote Rotatie naar Europa

16-aug-13 13:30 - IEXProfs Redactie

Amerikaanse beleggers kijken naar Europa. Europese aandelenfondsen beleven de beste week sinds twee jaar.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Nieuws Meer

Must Read: "Move over, Einstein!"

10:45 - IEXProfs Redactie

Oplossing voor uw rentevrees, smart beta zwaar onder vuur, actieve ETF's slaan niet aan, Chinees wil geen goud meer.