DWS blijft desondanks positief over aandelen Omdat de bedrijfswinsten de komende 12 maanden naar verwachting tussen 5% en tot 10% groeien, heeft vermogensbeheerder DWS de koersdoelen voor de meeste aandelenmarkten verhoogd. Maar een eenvoudige rit wordt het niet. Volgens beleggingsstrateeg Björn Jesch is beleggen in aandelen momenteel “behoorlijk lastig”. 21 oktober 2024 13:00 • Door Gastauteur IEXProfs “Ons basisscenario voorziet in een zachte landing van de Amerikaanse economie en dat de economie in de VS na die landing weer geleidelijk sneller zal gaan groeien. Er zijn wel drie vereisten om deze positieve vooruitblik waarheid te laten worden. Het consumentenvertrouwen moet verbeteren na de presidentsverkiezingen, de renteverlagingen van de Federal Reserve moeten niet voor inflatievrees gaan zorgen en bedrijven die momenteel grote bedragen investeren in kunstmatige intelligentie moeten geen grote tegenslagen te verwerken krijgen en bedrijfsmodellen met hogere marges ontwikkelen. De grootste risicofactor, die tegelijkertijd het lastigste is om te voorspellen, zijn de geopolitieke factoren, met name de explosieve situatie in het Midden-Oosten. Ik ben bovendien sceptisch over de ontwikkelingen in China en zie het land niet langer als de groeimotor van de wereldeconomie. Ondanks de recente stimuleringsmaatregelen van Peking blijft het land kampen met problemen in de vastgoedsector en een zwakke binnenlandse vraag en het exporteert nu zijn overschot aan productiecapaciteit naar Europa en de VS. Ondanks mijn positieve blik op de aandelenmarkten is beleggen in aandelen momenteel behoorlijk lastig. De waarderingen in groeiaandelen zijn nu vaak flink opgerekt en waarde-aandelen worden geraakt door de zwakke economische groei. Ik denk dat een combinatie van deze twee momenteel de beste strategie is voor een goed gediversifieerde portefeuille." Gastauteurs zijn beleggers die schrijven op persoonlijke titel. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Deel via:
Assetallocatie 16 jun Sectie 899: exodusgevaar door Amerikaanse wraakbelasting Zoals Mozes in Exodus de Rode Zee spleet om zijn volk te bevrijden, lijkt de Big Beautiful Bill van Trump nu de kapitaalstromen tussen continenten te splijten. Het voorstel om een wraakbelasting in te stellen voor buitenlandse beleggers is opnieuw een aantasting van het vertrouwen in Amerika. Het vergroot het risico dat beleggers hun allocatie naar de Verenigde Staten heroverwegen, schrijft Thomas van Galen, Chief Strategist Achmea IM.
Assetallocatie 09 jun Capital Group rekent op aanhoudend hoge volatiliteit Wat heeft 2025-2026 nog allemaal in petto voor aandelen, obligaties en valuta? Capital Group schetst een beeld van aanhoudend hoge volatiliteit, meer risico-aversie en tijdelijk gunstige vooruitzichten voor aandelen buiten de VS.
Assetallocatie 05 jun De wraak van de thuisspelers Enguerrand Artaz van LFDE begrijpt wel waarom beleggers zich nu richten op de aandelen van Europese bedrijven, die sterk gericht zijn op de eigen thuismarkt.
Assetallocatie 05 jun Een zorgeloze en rooskleurige toekomst met ETF's Zelfs de beste aandelen gaan zo nu en dan door een diep dal. Met een indexfonds is de stress minder groot zonder dat dit ten koste gaat van rendement.
Assetallocatie 02 jun Topfonds Fresh Fixed Income Fund dubbel bekroond Dit jaar ging het Fresh Fixed Income Fund van OHV Vermogensbeheer naar huis met twee LSEG Lipper Fund Awards. De outperformance van het obligatiefonds was in de afgelopen 3 en 5 jaar zo groot en zo consistent dat de jury niet om het fonds heen kom. Wat verklaart het succes? Wat zijn de verwachtingen? Wij vroegen het aan de fondsmanagers Richard Abma en Otto Bazuin.
Assetallocatie 02 jun Modelportefeuilles in beweging door stijgende Amerikaanse rente State Street Global Advisors denkt dat de gestegen rente samen met de hoge Amerikaanse staatsschuld ernstige gevolgen zal hebben voor de samenstelling van modelportefeuilles.